Koers bitcoin keldert opnieuw na software-lek
Foto: REUTERS

De koers van de bitcoin is maandag opnieuw onderuit gegaan. De waarde van de digitale valuta zakte naar een dieptepunt van 380 euro. De oorzaak zou te zoeken zijn bij een lek in de transactiesoftware van de bitcoins.

Vrijdag noteerde de koers van de bitcoin nog op 700 euro, tot ze toen ook al onderuit ging tot zo’n 500 euro. Vandaag wordt de trend dus gewoon verder gezet. Oorzaak van de vrije val zou een lek in de bitcoin-software zijn. Wisseldienst Mt. Gox stelde het lek aan de kaak.

Het lek maakt het mogelijk om transacties naar derden te manipuleren. Wanneer dat snel genoeg gebeurt, lijkt het voor de software alsof de bitcoin nooit werd uitgestuurd, terwijl dit weldegelijk het geval is. 

Wisseldienst Mt. Gox, waar gebruikers hun virtuele valuta kunnen stockeren, ze inwisselen tegen dollars of euro’s en betalingen kunnen verrichten met bitcoins, stelt dat het probleem te zoeken is bij de bitcoin-software, niet bij het bedrijf zelf. Mt. Gox heeft in een persbericht meegedeeld reeds een aantal verdachte transacties op het spoor te zijn.

Betalingen verrichten met bitcoins die bij Mt. Gox gestockeerd staan is voorlopig niet meer mogelijk. Het opnemen van bitcoins in reële valuta zoals dollars of euro’s is wel nog mogelijk, net als het overmaken van bitcoins van de ene portefeuille bij Mt. Gox naar de andere.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig