Man achter schermen van Sharia4Belgium sneuvelt in Syrië
Foto: rr
Volgens verschillende radicale websites is Feilsal Yamoun – ook wel bekend als Abu Faris – vorige week gesneuveld in Syrië.

Voor zijn vertrek naar Syrië ronselde Abu Faris in Antwerpen radicale moslimjongeren. Hij zou onder meer het vertrek van Younes Delefortrie geregeld hebben. Ook het gerecht beschouwt hem als cruciale figuur in het overtuigen van tientallen jongeren uit het Antwerpse.

Abu Faris stond in 2010 samen met Fouad Belkacem ook aan de wieg van Sharia4Belgium en pookte mee de rellen in Sint-Jans-Molenbeek en Borgerhout op. Volgens verschillende bronnen was Abu Faris de echte leider, terwijl Belkacem optrad als radicale spreekbuis.

Het afgelopen anderhalf jaar vocht Abu Faris aan de zijde van de rebellen in Syrië. Een officiële bevestiging van zijn dood is er niet, maar tal van medestrijders schrijven op Facebook dat hij ‘als martelaar naar het paradijs is vertrokken’. Hij zou tijdens hevige gevechten een omvergeschoten elektriciteitspaal op zijn hoofd hebben gekregen.

Abu Faris is volgens onze telling al de 26ste landgenoot die sneuvelt in de strijd tegen het regime van president Bashar al-Assad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig