Grote controleactie in prostitutiebuurt in Gent
Foto: gia

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Gentse politie een grootscheepse controleactie gehouden tegen de overlast in de Gentse prostitutiebuurt. Zo’n 80 Fransen werden onderschept en teruggestuurd.

Tijdens de actie die duurde van 22 uur vrijdagavond tot zaterdagochtend vijf uur, werden twee pv’s uitgeschreven voor verboden wapenbezit en tien voor drugsbezit. Vier personen die geseind stonden werden onderschept en 17 chauffeurs werden bekeurd voor het negeren van het eenrichtingsverkeer in de Zuidstationstraat.

GAS-boetes

Een persoon kreeg een GAS-boete voor wildplassen en twee café’s werden beboet omdat de muziek te luid stond. Tien prostituees kregen een GAS-boete omdat ze te weinig kleren aan hadden of klanten lokten.

Tenslotte hield de politie ook een verkeersactie aan de afrit van de autostrade. Alle auto’s met Franse nummerplaat werden uit het verkeer gehaald. Als een van de inzittenden geen geldig identiteitsbewijs bij had, werd de auto ogenblikkelijk terug richting Frankrijk gestuurd. Zo moesten 25 auto’s met 80 Franse inzittenden rechtsomkeer maken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in