Rector Torfs zoekt FDF'er
KU Leuven-rector Rik Torfs. Foto: Photo News
De Leuvense rector Rik Torfs is stikjaloers op zijn collega van Namen, Yves Poullet. 'Die heeft een prof grondwettelijk recht in huis die niet alleen de beste prof is van zijn universiteit en die dus perfect objectief over de inhoud van de grondwet en de verschillende interpretaties ervan kan doceren, maar die daarnaast ook vanuit de buik kan getuigen van de visie van de grootste Vlaamse partij daarover.'

'Ik ben jaloers, misschien moet ik eens op zoek gaan naar een FDF'er. Het is toch prachtig dat een Vlaming kan doceren in Wallonië. We moeten dat meer doen.'

Zijn Naamse collega begint te beseffen hoeveel geluk hij heeft. Donderdag zei die nog dat hij zich een beetje 'mal à l'aise' voelde omdat zijn prof gronwettelijk recht, Hendrik Vuye, kandidaat-kamerlid is voor de N-VA.

Vrijdag was hij genuanceerder. Hij zei dat de N-VA een democratische partij is, dat er geen probleem is als Vuye kandidaat is en dat hij zich zelfs niet kan voorstellen waar er een probleem zou kunnen zijn.

Rector Poullet zei aan Le Soir het erg jammer te vinden dat zijn prof staatsrecht niet meer wil praten met Franstalige media (DS 7 februari).