Amsterdam heeft nu ook een bubbelbadbioscoop

Vindt u bioscoopstoeltjes na een tijd ook zo ongemakkelijk zitten? In Amsterdam opent volgende maand een tijdelijke cinema met 21 jacuzzi’s, gebaseerd op een concept dat we nu ook al in Londen zien.

Bij een lange film komt u waarschijnlijk heel erg verrimpeld uit het water, maar het is natuurlijk wel eens iets anders zo’n bubbelbadbioscoop. Vier avonden lang, van 6 tot en met 9 maart, worden in het Machinegebouw op het Westergasterrein in Amsterdam twee bioscoopschermen en 21 jacuzzi’s geplaatst: de start van de Hot Tub Movie Club .

De organisatie zet ook in op het totaalplaatje, met een gratis fles cava, een ober die drankjes voorziet en een eigen badjas, en een heuse afterparty achteraf. Het idee komt overwaaien uit Londen waar de bijzondere bioscoopervaring al langer ingeburgerd is.

‘Ik heb twee jaar in Londen gewoond waar veel bijzondere evenementen worden georganiseerd’, aldus organisator Joep Verbunt. ‘Nu ik in Amsterdam woon mis ik de creativiteit en aanbod van dit soort concepten. Ik heb daarom besloten om het zelf te organiseren.’

Per jacuzzi (voor vier of zes personen) moet u minstens 140 euro neertellen, maar gegadigden moeten we helaas teleurstellen, het evenement is ondertussen al uitverkocht. Uitkijken naar het vervolg dus.