Philipp Plein, nieuwe favoriet onder voetballers
Philipp Plein zelf Foto: rr

Steven Defour toonde in de eerste aflevering van ‘The Sky is The Limit’ trots zijn dure sneakers van Philipp Plein, maar ook voetbalcollega’s Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard zijn fan. Wat moet u weten van deze nieuwe favoriet onder voetballers, die binnenkort ook in ons land een winkel opent?

Philipp Plein sprong er tijdens de mannenmodeweek in Milaan vorige maand nog uit door zijn stoere cowboys - volledig in het zwart op een ontblote borstkas na - te laten duelleren tijdens een optreden van Angel Haze (zie foto hieronder).

Vorig jaar veroorzaakte het label met het doodskop nog heel wat controverse door zijn modellen met gasmaskers en machinegeweren de catwalk op te sturen, en in 2011 speelde Plein zichzelf in de kijker door Lindsay Lohan, vers uit de gevangenis na meerdere botsingen met het gerecht, het uithangbord van zijn vrouwenlijn te maken.

Zijn jongste stunt bestond erin enkel zwarte modellen te laten aantreden op de catwalk voor zijn huidige zomercollectie - zowel mannen als vrouwen - en die lijn werd ook doorgetrokken in de campagnebeelden die nu te zien zijn (alsook op de foto hierboven).

‘Ik leef op provocatie’, zei de Duitse ontwerper daarover. ‘Ingaan tegen de status quo en het voorspelbare vermijden. Van het kiezen van een hele donkere cast tot het combineren van ogenschijnlijke tegenpolen zoals een underground stijl met extreme luxe. Mijn doel is het opzoeken van grenzen en overtreffen van conventie.’

En dat provoceren lijkt de 35-jarige Plein geen windeieren te leggen, want het label opende ondertussen al een 26ste winkel wereldwijd en krijgt langzaamaan ook voet aan wal in Noord-Amerika.

Ook in ons land zijn plannen voor een eigen winkel, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Die winkel zou er in Knokke komen, geen vreemde keuze als je weet dat Plein goed doorrekent. Voor een T-shirt betaalt u gemakkelijk 250 euro en een jasje kost al snel 900 euro.

Steven Defour - die in de eerste aflevering van het nieuwe VIER-programma The Sky is The Limit trots zijn dure sneakers van Plein toonde - is niet de enige sportman die zijn kast vult met het label, ook voetbalcollega’s Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard zijn fan, net zoals autoracer Anthony Kumpen en wielrenner Guillaume Van Keirsbulck.

Plein heeft bovendien al een speciale band met het voetballerswereldje, want in 2012 verzilverde hij een contract met voetbalploeg AS Roma en is hij vier seizoenen lang verantwoordelijk voor de officiële uniformen van de spelers.

Een bekende vrouw die wel eens in Phillip Plein wordt gespot, is Tanja Dexters. Maar dat is niet zo vreemd aangezien Fashion Club70 - het modeagentuur van haar verloofde Miguel Dheedene en diens vader en broer - de Belgische importeur is van het label.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig