Buurtbewoners Tomorrowland spannen kortgeding aan tegen tweede festivalweekend
Foto: Koen Bauters

Enkele ontevreden buurtbewoners van recreatiedomein De Schorre spannen een kortgeding aan tegen de organisatie van Tomorrowland. Ze vinden een tweede weekend van het dancefestival teveel van het goede. Dat meldt ATV.

Tomorrowland viert dit jaar zijn tiende editie en daarom wordt het dancefestival over twee weekends gespreid: van 18 tot 20 juli én van 25 tot 27 juli. Maar enkele omwonenden van het provinciaal domein De Schorre in Boom, waar het festival plaatsvindt, zien een tweede festivalweekend niet bepaald zitten.

Vorige week werd door de misnoegde buurtbewoners een petitie gestart tegen het tweede festivalweekend van het internationaal geroemde Tomorrowland. De bedoeling was dan ook dat er deze week een overlegmoment zou plaatsvinden tussen de ontevreden buurtbewoners en ID&T, de organisator van het dancefestival.

Dat overlegmoment komt er dus niet. De buurtbewoners spannen meteen een kortgeding in. Het voornaamste argument dat daarbij wordt aangevoerd is dat ID&T niet over de vereiste vergunningen zou beschikken.

Organisator ID&T reageert bijzonder ontgoocheld op het aanspannen van een kortgeding zonder zelfs maar een poging tot overleg te organiseren. ‘Wij gingen er van uit dat we aanstaande donderdag een constructief overleg met Meester Cnudde zouden hebben om een open gesprek aan te gaan en haar inzage te geven in onze verschillende vergunningstrajecten en maatregelen om overlast te beperken’, zegt woordvoerster Debby Wilmsen in een reactie aan De Standaard.

‘We zijn daarom heel verbaasd dat we via de media moeten vernemen dat er geopteerd wordt om een kort geding aan te spannen. Wij kunnen alleen maar meedelen dat we de afgelopen jaren aan alle wettelijke voorwaarden voldeden om het festival te kunnen en mogen organiseren en dat dit ook geldt voor de editie deze zomer’, aldus Wilmsen.