Mobistar: ‘Absoluut nog niets beslist over uitbesteden informaticadiensten’
Foto: BELGA
Telecomoperator Mobistar benadrukt dinsdag dat er ‘absoluut nog niets is beslist’ over een uitbesteding van zijn informaticadiensten. Volgens de krant Le Soir zou dat kunnen leiden tot het verdwijnen van 200 van de 1.650 banen. ‘De analyse is bezig, maar er is niets beslist over aantallen, omvang of partners’, zegt een woordvoerster.

Volgens de krant lopen er onderhandelingen met verscheidene kandidaten voor de uitbestedingsplannen. Volgens de vakbonden is het niet voor het eerst dat de uitbesteding van de informaticadiensten wordt gepland, maar is het het bedrijf nu menens.

Woordvoerster Patti Verdoodt zegt dat de raad van bestuur over een eventuele uitbesteding zou moeten beslissen. ‘Maar er is zelfs geen datum voor die raad van bestuur’, zegt ze. ’Het kan zelfs zijn dat er helemaal geen outsourcing komt. We zitten momenteel in de evaluatiefase.’

Ze benadrukt nog dat Mobistar altijd transparant wil zijn tegenover de vakbonden, met wie het bedrijf ‘traditioneel een goede relatie’ onderhoudt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in