De afgelopen zeven weken verscheen prinses Claire niet meer in het openbaar. Prins Laurent benadrukte gisteren dat Claire niet ziek is. 'Ze komt gewoon niet meer mee.' Verschillende bronnen melden dat het koppel nog gelukkig samen is, maar dat ze de vermindering van hun dotatie moeilijk kunnen verkroppen. In een persbericht ontkennen Laurent en Claire de naar eigen zeggen 'leugenachtige berichten' in de media.

Het prinselijke paar vraagt de pers nadrukkelijk om hun privé-leven en dat van hun kinderen te respecteren. De afwezigheid van prinses Claire in de openbaarheid heeft natuurlijk veel commentaar uitgelokt.

Volgens een aantal media die niet nader genoemde bronnen citeren is het prinselijke paar gewoon kwaad op het politieke bestel. In het nieuwe dotatiesysteem wordt de dotatie van 307.000 euro van prins Laurent immers belast. In een persbericht worden de 'leugenachtige berichten' door Laurent en Claire wel ontkend. 

Vrijdag reageerde een op het eerste zicht droevige prins in een interview met het VTM NIEUWS op de afwezigheid van zijn vrouw. Volgens de prins is Claire niet ziek. 'Ze komt gewoon niet meer mee', aldus Laurent. 

De prins verklaarde veertien dagen geleden nog zijn liefde voor zijn vrouw in een persbericht. 'Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Prinses Claire, wil Z. K. H. Prins Laurent met heel zijn hart zeggen hoe gelukkig hij is dat hij haar heeft ontmoet, dat hij haar hoogacht, hoeveel hij van haar houdt en dat hij haar erg dankbaar is voor de prachtige kinderen die ze hebben en die hen vervullen met geluk en trots. Elke dag die voorbijgaat is een geluk om het leven met haar te delen.'