Gestolen bloedrelikwie Johannes Paulus II teruggevonden
Paus Johannes-Paulus II. Foto: IMAGEGLOBE
In Italië heeft de politie een lapje stof met bloed van paus Johannes Paulus II, die in 2005 is overleden, teruggevonden. Het bloedrelikwie werd vorige week gestolen uit een kerk in de omgeving van L'Aquila, ten noordoosten van Rome.

Het lapje werd teruggevonden in de garage van de twee mannen die voor de diefstal zijn aangehouden.

Donderdag vonden agenten al het buisje terug waarin het relikwie werd bewaard. De verdachten zeiden toen dat ze vergeten waren waar de inhoud was gebleven; ze wisten niet wat de waarde ervan was. De belangrijkste onderdelen van het waardevolle relikwie zijn teruggevonden en opnieuw in elkaar gezet. Enkele onderdelen ontbreken nog, maar de zoektocht gaat verder.

Het buisje en het stuk kleding waren sinds 2011 in het kerkje van San Pietro delle Ienca nabij L’Aquila, een gebied in Italië waar de in 2005 overleden Poolse paus graag (stiekem) ging wandelen en skiën.

De stof hoort bij de soutane die Johannes Paulus II droeg toen er in 1981 een aanslag op hem werd gepleegd. Hij  raakte bij die aanslag zwaargewond.

Volgens een lokale internetkrant zijn de twee dieven, junkies van 23 en 24 jaar, bekend bij de politie en hebben ze inmiddels bekend de relikwie gestolen te hebben.

Johannes-Paulus II wordt eind april heilig verklaard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in