‘Belgisch’ hotel op Lombok meermaals bekroond door TripAdvisor

Hotel Lombok Lodge in Indonesië eindigde vijfmaal in de top twintig van de onlangs bekendgemaakte TripAdvisor Travellers’ Awards. Eigenaar is Ben Olaerts uit Opglabbeek en het hotel werd ontworpen door de Limburgse architect Victor Simoni.

Ben Olaerts en zijn vrouw Anja hadden vijftien jaar lag een cateringzaak in Opglabbeek, maar waren toe aan een nieuwe uitdaging. En die bevond zich blijkbaar aan de andere kant van de wereld, in het Indonesische Lombok, waar het koppel in 2010 een hotel met vijfsterrenluxe én uitzicht op zee opende.

Hun Lombok Lodge haalde een hoge score op de resiwebsite TripAdvisor en eindigde op hun jaarlijkse Traveller’s Awards maar liefst vijf keer in de top twintig. Het hotel werd uit ruim 2.500 Indonesische hotels vonder meer gekozen als 9de Best Luxury Hotel, 11de Best Small Hotel en 15de Best Hotel for Romance. Ook in de rangschikking voor heel Azië zijn de quoteringen uitstekend: 15de Hotel for Romance en 18de Best Small Hotel.

Voor het ontwerp van het hotel vroeg Olaerts architect Victor Simoni - vader van acteur Matteo - die een concept met negen luxueus ingerichte lodge-suites, een restaurant en een zwembad tekende. Een zwembad met uitzicht op zee dat overigens onlangs werd genomineerd als een van de mooiste zwembaden van Indonesië.

‘De beleving in Lombok Lodge kun je je niet voorstellen als je er niet bent geweest. De natuur, de rust en de excursiemogelijkheden maken dat je er een fantastische tijd kan doorbrengen’, aldus Olaerts die zelf naast de fantastische natuur ook werd aangetrokken door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking.