Vitalski trekt Antwerpse Kamerlijst ROSSEM
Foto: EDM

De Antwerpse kunstenaar en comedian Vitalski trekt de Antwerpse Kamerlijst van ROSSEM. Dat maakt oprichter Jean-Pierre Van Rossem bekend. Hijzelf trekt de lijst voor het Vlaams parlement, zegt hij maandag.

Jean-Pierre Van Rossem neemt in 2014, voor het eerst in meer dan twintig jaar, nog eens deel aan de verkiezingen. “We hebben intussen bijna alle benodigde handtekeningen verzameld om een lijst te kunnen indienen”, zegt de econoom en voormalige repetitor.

Eind vorig jaar liet Van Rossem nog weten uit de partij te zullen stappen als de financiële problemen niet opgelost raakten. 'We hebben nog steeds geen geld, maar ik blijf', zegt hij maandag. 'Ik had een aanbod van een grote Zwitserse bank om opnieuw beursadvies te gaan geven, maar de twee zijn niet te combineren. Als het moet, gaan we maar zonder geld naar de verkiezingen.'

De partij dient in alle provincies een lijst voor de Vlaamse en de federale verkiezingen in, met telkens vier mannen en vier vrouwen. De ambities zijn intussen bijgesteld naar 5 procent van de stemmen.

Van Rossem zelf trekt de Antwerpse lijst voor het Vlaams parlement, hoewel hij in Hoegaarden blijft wonen. In Vlaams-Brabant wordt de Vlaamse lijst getrokken door zijn jongste zoon Joeri.

Antwerps lijsttrekker Vitalski erkent dat de kans erg klein is dat hij verkozen raakt. 'Ik heb dan ook nog geen persoonlijk programma uitgewerkt, dat wil ik samen met de kiezers doen als ik verkozen ben', zegt hij. 'Op lange termijn wil ik burgemeester van de stad worden.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in