Dagen van Mario Been lijken geteld na nieuw verlies
Foto: Belga
Genk heeft de crisis in eigen huis tegen AA Gent niet kunnen bezweren. De Buffalo's wonnen met 1-2 in de Cristal Arena en na een 3 op 27 lijkt de positie van Mario Been als coach in Genk helemaal onhoudbaar te zijn geworden. Gent wordt na deze zege achtste in de stand, Genk blijft zesde op nu al 19 punten van leider Standard.

Mede door de stress bij twee ploegen in volle crisis werd het geen hoogstaande eerste helft in de Cristal Arena. Het ging wel goed op en neer zodat de match geen seconde verveelde.

Kagé strafte al na 9 minuten een blunder van Kara af, en het duurde even vooraleer Racing Genk herstelde van die opdoffer. Maar wie anders dan Jelle Vossen zorgde voor de gelijkmaker. Op slag van rust zorgde Yaya Soumahoro echter nog voor een koude douche: 1-2.

Genk ging na rust meteen op zoek naar de gelijkmaker maar botste ondermeer op doelman Sels. De klok tikte in het voordeel van de Buffalo's, die op de counter loerden. De ultieme gelijkmaker van Kara werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Hoewel het Genkse bestuur vooraf geen deadline wilde stellen, zou dit verlies wel eens fataal kunnen worden voor Mario Been als coach van de Limburgers.

Vanavond wordt de 23e speeldag afgesloten met de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Aftrap in het Constant Vanden Stock-stadion om 18 uur.

Belangrijkste fases:

7' Habibou staat helemaal vrij centraal voor doel, maar de ex-speler van Zulte Waregem kan de voorzet van Soumahoro niet kadreren.

9' Een blunderende Kara geeft de bal zomaar aan Habibou, die niet zelfzuchtig is en Kagé de 0-1 voorschotelt die scoort met een intikkertje.

17' Er blijft zo veel ruimte voor AA Gent. Nu is het Yaya Soumahoro die een voorzet in één tijd op de slof neemt maar de bal draait net naast de paal naast.

20' Sels pakt uit met een schitterende parade. Monrose knalt de bal richting kruising, maar de ex-keeper van Lierse verijdelt met een schitterende redding de gelijkmaker.

27' Jelle Vossen maakt zijn negende van het seizoen. Gent verliest de bal op op het middenveld en Cissé kan er snel uitkomen. Hij zet de bal uitstekend voor en Vossen is sneller dan Diabaté, en hij kopt het leer voorbij Sels in doel: 1-1.

37' Jelle Vossen krijgt de kans om de situatie helemaal om te draaien, maar de hoek is scherp en Matz Sels komt gepast tussenbeide.

40' Een voorzet van Van der Bruggen gaat meteen richting doel. De Hongaarse goalie van Genk tikt de bal voor alle zekerheid over de lat.

45' Habibou tikt op links Diabaté vrij, diens voorzet komt tot bij Soumahoro die aan de penaltystip helemaal vrij staat. Een koud kunstje voor de flankaanvaller en een koude douche voor de Limburgers: 1-2.
 
48' Matz Sels ranselt de kopbal van Jelle Vossen uit zijn doel met een schitterende handreflex. Hij houdt op zijn eentje Racing Genk van een tweede treffer.

56' Jelle Vossen hakt een voorzet van Camus richting doel, maar de poging van de Genkse kapitein vormt geen enkel probleem voor Sels.

62' Racing Genk met een hele mooie combinatie over verschillende stations. Via Cissé, over Camus en Gerkens tot bij Jelle Vossen. De kapitein van Genk drukt af, maar zijn poging wordt afgeblokt door Puljic.

66' Een vreemde actie van Yaya Soumahoro. Milicevic met de hoekschop en Zukanovic kan koppen. Köteles lijkt geklopt, maar Yaya Soumahoro zet er zijn rechterbeen nog tegen zodat het leer over doel waait.

70' Gent loert op de counter en kon zo nog eens een kansje afdwingen. Habib Habibou knalt hard over de kooi van Köteles.

90' Kumordzi schiet op Sels en zo komt het leer tot bij Kara. De centrale verdediger kan de bal eenvoudig in het lege doel schuiven maar hij stond buitenspel. Terechte beslissing van de scheidsrechter.

Om te onthouden:


Jelle Vossen maakte (eindelijk) zijn negende treffer van het seizoen maar dat volstond niet voor de broodnodige zege. Mario Been staat na alweer twee nederlagen op rij na de winterstop en een 3 op 27 (!) meer dan ooit ter discussie in Genk.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens


Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League

Uitgebreid verslag en analyse vrijdag in onze digitale krant