Meeusen neemt rol van Nys over in Nommay
Foto: belga
Tom Meeusen heeft de laatste Wereldbekermanche in het Franse Nommay gewonnen na een prangende sprint met Francis Mourey. Lars van der Haar finishte als vierde en is eindwinnaar. In de strijd om het zevende en laatste WK-ticket bij de Belgen deed Wietse Bosmans de beste zaak.

Wereldkampioen Sven Nys bouwde een weekje voor het WK in Hoogerheide rust in en verkoos een stage in Mallorca boven de wedstrijd in Frankrijk.

Tom Meeusen ging in de eerste ronde meteen als een bezetene tekeer, de Duitser Philipp Walsleben liet echter niet begaan en nam gezwind over. Ook thuisrijder Francis Mourey maakte even later de sprong naar voren. De twee buitenlanders zetten Meeusen onder druk, die moeite moest doen om in het spoor van de twee leiders te blijven: hij verloor telkens terrein in de fietsstroken maar in het technische gedeelte pakte hij seconden terug en sloot in de voorlaatste ronde uiteindelijk vooraan weer aan.

Met z'n drieën doken ze de slotronde in en ze gaven elkaar geen duimbreed meer toe. In eenprangende sprint klopte Meeusen uiteindelijk Mourey, Walsleben finishte als derde.

Van der haar juicht, Bosmans hoopt


Lars van der Haar, die in de top 25 moest finishen om de Wereldbeker op zak te steken, mengde zich niet in de debatten. Hij volgde als vierde en stak zo die felbegeerde en verdiende eindzege op zak.

In de strijd om het zevende en laatste WK-ticket bij de Belgen, deed een overtuigende Wietse Bosmans de beste zaak. Hij finishte knap als zevende terwijl Bart Aernouts (9de) en Bart Wellens (20ste) sportief deze keer hun meerdere moesten erkennen. Het is nnu aan bondscoach Rudi De Bie om de knoop door te hakken.

Niels Albert nam na zijn ziekte een snipperdag en reed alweer een anonieme wedstrijd en eindigde als twaalfde.

Uitslag:


1. Tom Meeusen
2. Francis Mourey
3. Philipp Walsleben
4. Lars van der Haar
5. Radomir Simunek
6. Kevin Pauwels
7. Wietse Bosmans
8. Rob Peeters
9. Bart Aernouts
10. Klaas Vantornout