Lijk van vrouw aangetroffen in bunker
Foto: vtm
De brandweer heeft zaterdagavond het levenloze lichaam van een 54-jarige vrouw aangetroffen bij een brand in een bunker aan de Vrouwvliet in Mechelen. Het lichaam werd aangetroffen toen voorbijgangers rook uit de bunker zagen komen.

De vrouw werd in zeer verdachte omstandigheden aangetroffen. Er was naar verluidt tape over haar mond geplakt en haar benen waren vastgebonden. Het parket vorderde meteen de aanstelling van een onderzoeksrechter, die met een aantal deskundigen ter plaatse afstapte. De vriend van de vrouw werd verhoord door de politie, maar mocht daarna weer naar huis.

Na een autopsie gaat het parket van Mechelen ervan uit dat de vrouw zelfdoding pleegde. 'Er zijn tijdens de loop van het onderzoek elementen naar boven gekomen die in de richting van een zelfdoding wijzen en de resultaten van de autopsie lijken dit te bevestigen', zegt woordvoerster Lieselotte Claessens. Wat die elementen precies zijn, wilde ze niet kwijt.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.