Herman Vermeulen wordt hoofdcoach bij OHL
Foto: Isosport

Voormalig assistent Herman Vermeulen neemt tot het einde van het seizoen de taak van hoofdcoach op zich bij OHL, dat laat de Leuvense club op zijn website weten.

De 59-jarige Vermeulen kwam net voor de oefenstage in het Spaanse Alicante naar OHL. Hij diende toenmalig hoofdcoach Ronny Van Geneugden bij te staan in operatie redding. Na het ontslag van de Genkenaar sprak OHL met een aantal kandidaten om het roer over te nemen.

‘Herman Vermeulen maakte echter indruk door zijn manier van werken. Daarom opteert het bestuur ervoor om Herman te promoveren tot T1 tot het einde van het seizoen, inclusief de wedstrijden in Play-off 2 of 3’, klinkt het op de site.

Als zoon van een beroepsmilitair leerde Vermeulen voetballen in Duitsland, waar hij ook als coach debuteerde. Na de Duitse school ontdekte hij de Noorse, dankzij Trond Sollied. Nadien werkte Vermeulen bij AA Gent onder Jan-Olde Riekerink en Patrick Remy. Zo kwam hij in contact met de Nederlandse en de Franse school. Van elk van die verschillende scholen probeerde hij de goede dingen op te pikken.

‘Ruim vier jaar geleden was Vermeulen al kandidaat als hoofdcoach bij OHL, dat toen na het opstappen van Rudi Cossey een nieuwe T1 zocht. De timing zat toen fout omdat Herman op dat moment ook in de running was voor een interessant jeugdproject in Zuid-Afrika. Het bestuur is ervan overtuigd dat operatie redding onder leiding van Herman Vermeulen tot een goed einde zal gebracht worden’, besluit OHL.