De Nederlandse kampioen Lars van der Haar (Rabobank) heeft zich zondag in het Franse Nommay voor de eerste keer in zijn carrière verzekerd van de eindzege in de Wereldbeker veldrijden.

In de slotmanche van het seizoen in Nommay was de zege voor Tom Meeusen (Telenet-Fidea). Hij haalde het in de sprint van de Franse kampioen Francis Mourey (FDJ). De Duitse kampioen Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus) kwam zes seconden later als derde over de streep. Van der Haar kreeg een minuut en twee seconden aan zijn broek en moest zo vrede nemen met de vierde plaats, maar dat bleek voldoende om zijn WB-eindzege veilig te stellen.

Een verdiende eindzege, want de Nederlander was dit seizoen de beste in de WB-crossen in Valkenburg, Tabor en Zolder. In de WB-eindstand eindigt Van der Haar met 467 punten, dat zijn er 58 meer dan Walsleben (409). Voormalig wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus), de WB-winnaar van vorig seizoen, eindigt met 392 punten op de derde plaats. Albert was dit seizoen de beste in de Duinencross in Koksijde en de WB-cross in Rome.

Het WK wordt volgend weekend in het Nederlandse Hoogerheide gereden.