Belgen verrassen bij de jeugd in Nommay
Foto: PHOTOPRESS.BE

Het laatste duel voor het WK van volgende week in Hoogerheide tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel is zondag in het Franse Nommay in het voordeel van de Belg geëindigd.

De twee gaven mekaar de hele cross geen duimbreed toe. Een halve cross vertoefde ook Michael Vanthourenhout in hun gezelschap. Maar toen die tegen het achterwiel van Van der Poel tikte, moest de Europese kampioen vrede nemen met de derde plaats. Nadat Van Aert zijn aartsrivaal al meerdere keren tevergeefs onder druk had gezet en Van der Poel in de slotronde een versnelling had geplaatst, viel de beslissing toen de Nederlander een foutje maakte en Van Aert recht naar zijn negende overwinning van het seizoen kon stormen. Een opsteker in het vooruitzicht van het WK na de zware ontgoocheling van het BK. De eindzege van Van der Poel in de Wereldbeker stond voor de start al vast.

Verrassing van formaat bij de juniores met een overwinning van Thijs Aerts, die de favorieten Adam Toupalik en Yannick Peeters lik op stuk gaf. Aerts opende met een blitzstart en alleen Toupalik kon volgen. Peeters, die twee ronden lang tubes uittestte, schoof meer over de gladde ondergrond dan hij kon fietsen en had in de finale nog een stevige remonte nodig om alsnog derde te kunnen worden.

Vooraan had Toupalik alle moeite van de wereld om in het spoor van Aerts te kunnen blijven. In de slotronde moest de Tsjech toch het hoofd buigen. De eindzege in de Wereldbeker was wel voor hem.