Belgische bobsleemeisjes grijpen net naast EK-metaal
Foto: Photo News

Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën zijn zondag als zesde geëindigd op de slotmanche van de Wereldbeker tweemansbob in het Duitse Königssee. De wedstrijd telde tevens mee als Europees kampioenschap. Daarin werden de Belgen vierde.

De winst na twee runs was voor de Zwitserse Fabienne Meyer in 1:44.01. Ze haalde het voor de Amerikaanse Elana Meyers (tweede op 0.26) en de Canadese Kaillie Humphries (derde op 0.28).

De Duitse Sandra Kiriasis zette de vierde tijd neer (op 0.31) en pakte Europees zilver. De Nederlandse Esme Kamphuis klokte de vijfde tijd (op 0.35) en mocht als derde het Europese podium op.

Elfje Willemsen en Hanna Mariën waren twaalf honderdsten trager dan de Nederlandse bob en tekenden met 1:44.48 voor de zesde totaaltijd op vijftien duo’s.

Volgende maand verdedigen Willemsen en Mariën de Belgische kleuren op de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji.

Elfje Willemsen: 'Onze start moet nog beter'

Een degelijk resultaat, maar toch beseft Willemsen dat het nog beter kan. 'Onze start moet nog beter, maar als we daaraan werken, ziet het er heel goed uit voor Sotsji', aldus de Belgische stuurvrouw.

'De baan in Sotsji is vrij lang, dat is voor ons heel gunstig, omdat we daar tijd kunnen pakken op onze concurrenten', blikte Hanna Mariën al even vooruit.

Het doel is om in Sotsji een olympisch diploma te halen, dat betekent een top acht-positie. Maar misschien is er meer mogelijk. Mariën won in 2008 met de aflossingsploeg ook een zilveren plak op de 4x100 meter. 'Toen hebben we ook niet hoog van de toren geblazen. Dat gaan we nu ook niet doen. We gaan onszelf geen druk opleggen. We doen ons best, en ik denk dat er best mooie dingen kunnen gebeuren op de Spelen.'