Oppositieleider doodgeschoten in Thailand
Regeringstegenstanders hebben zondag in Bangkok en in meerdere zuidelijke provincies van Thailand stemlokalen geblokkeerd. Foto: REUTERS
Een leider van de betogingen tegen de regering in Thailand is zondag in hoofdstad Bangkok doodgeschoten toen hij de menigte aan het toespreken was vanop een pick-uptruck. Dat heeft de oppositie gemeld.

De hulpdiensten bevestigen dat een man door kogels gedood werd, zonder zijn identiteit te verduidelijken. Negen anderen raakten gewond bij het incident. Het dodelijk slachtoffer zou Suthin Tharatin zijn. Hij was een topfiguur van het Dhamma Army, een van de antiregeringsorganisaties.

Regeringstegenstanders hebben zondag in Bangkok en in meerdere zuidelijke provincies van Thailand stemlokalen geblokkeerd. Daarmee verhinderden ze stemgerechtigden om vervroegd te gaan stemmen voor de parlementsverkiezingen van 2 februari.

Door de blokkade werden stembureaus gesloten. De aanvoerder, Suthep Thaugsuban, had zijn aanhangers opgeroepen om de door premier Yingluck Shinawatra georganiseerde verkiezingen te verhinderen.

De regeringstegenstanders eisen de vorming van een uit experten samengestelde regering.