United legt recordbedrag op tafel voor Juan Mata
Foto: AFP

Manchester United heeft zaterdagavond de recordtransfer van de Spanjaard Juan Mata afgerond. De 25-jarige winger komt voor iets minder dan 45 miljoen euro over van Chelsea, waar hij onder José Mourinho weinig speeltijd kreeg. Voor de Mancunians is het de duurste inkomende transfer aller tijden. Dat bevestigde Manchester United zaterdag.

‘Ik vind het geweldig om bij United te spelen’, vertelde Mata. ‘Ik heb een paar mooie jaren gehad bij Chelsea, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. United is de perfecte kans voor mij en ik kijk er naar uit deel uit te maken van de geschiedenis van deze club.’

De 25-jarige offensieve middenvelder speelde sinds 2011 voor Chelsea. Voordien verdedigde het jeugdproduct van Real Madrid vier seizoenen lang de kleuren van Valencia. De voorbije twee campagnes was hij Speler van het Jaar bij Chelsea, maar onder Mourinho had hij geen basisplaats meer.

Manchester United zit in slechte papieren in de Premier League en dus mag er geld rollen om de ploeg te versterken. In 2008 werd er 30,75 miljoen pond (37,09 miljoen euro) betaald om de Bulgaarse spits Dimitar Berbatov over te nemen van Tottenham. De transfer van Fellaini van Everton naar Manchester United, in september 2013, kostte de club 27 miljoen pond (32,57 miljoen euro).

(belga)