Liefhebbers van een schaatstochtje op het plaatselijke meer kunnen hun hart nog steeds niet ophalen: de komende dagen, vooral dan in het tweede deel van de week, kruipt het kwik lichtjes richting vriespunt maar schaatsen aanbinden zit er niet echt in.

Zondagmiddag neemt de bewolking verder toe, gevolgd door regen vanuit het westen. Er waait een matige, aan de kust een krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima gaan van 2 graden in de Ardennen tot 7 graden aan zee. Zondagavond regent het nog op vele plaatsen. Tevens is er lokaal kans op onweer. Op de Ardense hoogten valt sneeuw.

Zondagnacht wordt het wisselend bewolkt met enkele buien en sneeuwbuien in de Ardennen. Vooral aan zee staat er nog veel wind. Minima schommelen tussen min 1 tot plus 3 graden.

Maandag is het wisselend bewolkt met enkele winterse buien. In de Ardennen vallen sneeuwbuien. Maxima van 1 graad op de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind.

Dinsdag is het bewolkt met af en toe buien. Het kwik schommelt dan rond 6 graden. Vanaf woensdag wordt het droger met af en toe zon maar ook kouder. In de tweede helft van de week wordt het zowat 3 graden en in de nacht vriest het in vrijwel het hele land.