Waasland-Beveren heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om het behoud. In tegenstelling tot OHL en Lierse kon het vanavond niet winnen, op bezoek bij Oostende werd het 2-1. De Waaslanders zien OHL over zich heen springen naar de 14de plaats. Waasland-Beveren wordt voorlaatste.

Oostende startte meteen met veel druk naar voren, maar veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Net toen Waasland-Beveren het evenwicht hersteld had liepen de bezoekers tegen een tegendoelpunt aan. Mushekwi werd in de rug gelopen door Belhocine en Siani twijfelde niet vanaf de stip: 1-0.

Met de rust in zicht stak Waasland-Beveren zijn neus nog eens aan het venster, maar het was pas na tien minuten in de tweede helft dat de bordjes in evenwicht hingen. Een hoekschop van Henkens waaide door de stevige wind rechtstreeks in doel. De bezoekers tankten vertrouwen, maar een kwartier voor tijd kregen ze het deksel op de neus. Brillant torende boven iedereen uit en scoorde de winnende 2-1.

Belangrijkste fases:

18' Mushekwi wordt in de rug gelopen door Belhocine en de bal gaat op de stip!

56' Henkens neemt de hoekschop. De bal wordt door de wind op sleeptouw genomen en waait aan de tweede paal rechtsreeks binnen.

74' Oostende terug op voorsprong. Brillant klimt het hoogst bij een hoekschop van Berrier. Coosemans zag er niet goed uit bij deze fase, waar hij te ver uitkomt en niet bij de bal kan.

86' Berrier mist de kans om de wedstrijd te beslissen. Mushewki haalt de achterlijn en legt perfekt af voor Berrier, maar die trapt in één tijd over.

Te onthouden:

 Na de wedstrijd kondigde grote man Marc Coucke nog een transfer aan bij KV Oostende. De kustploeg heeft zich versterkt met Andile Jali, een 23-jarige verdedigende middenvelder die elf caps op zijn naam heeft staan voor Zuid-Afrika.