Make-up op de fiets: Zo vermijdt u de ‘pandalook’
Foto: ss
Regen kan fietsplezier deftig vergallen. Spatborden aan de fiets en regenkledij om het lijf houden u droog, maar ze hebben geen verhaal tegen echte drama’s, zoals druilerige make-up. Wij vroegen make-up artist Nathalie Peeters om raad. Zij fietst graag en veel, ook door de regen, en maakte daarom deze korte checklist voor de fietsende vrouw met angst voor wat in vaktermen de ‘pandalook’ wordt genoemd.

1. Less is more
Gebruik op regenachtige dagen niet te veel make-up en kies voor een simpele look.

2. Goede basis
Een primer onder je foundation gaat ervoor zorgen dat je make-up langer houdt en zelfs bestand is tegen regendruppels.

3. Waterproof make-up

Heel veel producten worden in een waterproofvariant uitgebracht. Doe er uw voordeel mee.

4. Lipstain
Als u iets op de lippen wilt doen, kies dan liever voor een lipstain in plaats van een lipgloss. Deze trekken namelijk in uw lippen, waardoor de regen hem er minder makkelijk af kan spoelen.

5. Pandalook
Is het kwaad geschied en is uw make-up toch volledig uitgelopen, zorg er dan voor dat u zeker een paar wattenstaafjes, make-up remover (Vaseline is een goed alternatief) of make-up reinigingsdoekjes bij hebt.

6. Mini makeup kit on-the-go
Maak een make-uptasje waarin al de beautyspullen zitten die u nodig heeft voor een mooie basic make-up, zo kunt u gemakkelijk én snel uw make-up bijwerken. Enkele ideetjes: mascara, concealer, poeder, lipgloss.

7. Zonnebescherming
Gebruik steeds een zonnebescherming onder uw foundation. Er bestaan genoeg merken waarbij skincare en UV-bescherming verwerkt is in de foundation of poeder.

Nathalie Peeters is freelance make-up artist, gespecialiseerd in beauty, fashion en advertising shoots. Ontdek haar werk op de website www.nathaliepeeters.be