De Boeck nog tot 2016 aan hoofd Dexia
Foto: blg
Karel De Boeck blijft nog zeker tot augustus 2016 de ceo van Dexia. Dat heeft minister Koen Geens (CD&V) gezegd tijdens een debat in de Kamer. Hij krijgt daarvoor 600.000 euro per jaar.

Het contract van De Boeck (67) liep normaal gesproken in augustus van dit jaar af, maar hij krijgt nu een verlenging. De figuur De Boeck stond niet ter discussie, maar hij had zichzelf in het verleden een ‘overgangsfiguur’ genoemd. Ondertussen staat hij al twee jaar aan het hoofd van de restbank, en dat worden er dus vier. Zijn loon blijft de komende periode onveranderd.

Dat Geens De Boeck aan boord wou houden, was al langer bekend. Gisteren liet Geens nog aan De Standaard weten de topman te willen houden. ‘Ik kan hem niet missen’, klonk het.

De Boeck heeft al een lange loopbaan in de Belgische banksector achter de rug. Zo kwam hij in volle kredietcrisis aan het hoofd van de Fortis Holding te staan. Zo moest hij de tumultueuze aandeelhoudersvergadering in Brussel leiden. Hij werd niet in verdenking gesteld voor betrokkenheid bij de ondergang van de bank.

Loonsverhoging

De discussie over Dexia in de kamer kwam er naar aanleiding van de ophef over de loonsverhoging van een deel van de Dexia-bestuurders. Dexia liet weten de verhoging te willen ‘evalueren’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig