Franse patisserie Meert geland in Brussel

Goed nieuws voor wie fan is van de gevulde wafeltjes bij Meert. De bekende Franse patisserie, een vaste stop voor eenieder die Rijsel bezoekt, heeft nu ook een winkel in de Brusselse Koningsgalerij geopend.

Meert is al sinds 1761 hét adres voor gebak in het Noord-Franse Rijsel. Ook Belgische toeristen houden hier vaak halt voor hun specialiteit: de gevulde wafeltjes. De klassieke vulling is met vanille van Madagaskar, maar Meert pakt om de paar maanden ook uit met een verrassende seizoensvulling.

Na een tweede vestiging in de Parijse Marais, opende de Franse patisserie vorige maand ook de deuren in de Brusselse Koningsgalerij. Geen concurrentie voor de omliggende kraampjes die Brusselse en Luikse wafels verkopen. ‘Wij brengen met onze producten diversiteit in de galerij’, aldus uitbater Sébastien Potier in La Dernière Heure.

Daarnaast zijn er ook al plannen voor een winkel in Londen en er wordt zelfs voorzichtig gedacht aan een winkel in Antwerpen. ‘Het zou een leuke knipoog zijn naar onze Vlaamse afkomst’, vindt Potier, die verwijst naast de oprichter: een Vlaming uit de regio Antwerpen. Bovendien was de winkel ooit hofleverancier van de Belgische koning Leopold I.