‘Koen Wauters had nu ook in een rolstoel kunnen zitten’
Foto: © VRT / VTM

Koen Wauters en Tom Waes riskeren lijf en leden tijdens hun duels voor het immens populaire programma ‘Wauters vs Waes’. TV Familie lijst deze week de blessures op die beide presentatoren opliepen en vroeg sportarts Chris Goossens naar zijn mening. Volgens hem is koen Wauters aan veel erger ontsnapt.

In de aflevering van maandag was te zien hoe Tom Waes een spectaculaire val van zijn paard maakte. Hij kneusde vier ribben, scheurde zijn buikspieren en het paard stampte twee keer op zijn been. Waes moest zes weken verplicht rusten en kon alleen half rechtop slapen tegen een paar kussens.

Volgens sportarts Chris Goossens is Koen Wauters echter de grote ‘winnaar’ wat blessures betreft. Wauters blesseerde tijdens een oefensessie trampolinespringen niet alleen zijn linkerschouder, maar ook zijn ribben en zijn nek.

‘Gekneusde ribben en spierscheuren zijn heel pijnlijk, maar gewoonlijk herstelt dat zich al na enkele weken tijd. Een schouderblessure is andere koek. Als Koen nog eens op zijn schouder valt of een verkeerde beweging maakt, kan hij hem opnieuw ontwrichten’, zegt Goossens, die waarschuwt dat een trauma in de nek nog veel gevaarlijker is.

‘Dat kan je vergelijken met een whiplash, waarbij de gewrichten van je nekwervels door elkaar geschud worden en verkrampen. En daar kan je, in het geval van Koen, helaas maanden of zelfs jaren behoorlijk veel last van hebben. Maar hij heeft nog geluk gehad, hoor. Hij had nu ook in een rolstoel kunnen zitten.’