Hoe meer we verdienen, hoe belangrijker geld wordt
Foto: jobat.be
Als er iets is waar mensen maar moeilijk genoeg van krijgen, is het wel geld. Dat is nu ook bewezen door onderzoek.

Geld bepaalt een groot deel van ons leven: waar we wonen, welke job we willen doen, de tijd die we aan ons werk besteden enzovoort. Tegelijk tart onze liefde voor geld de logica. Want normaal gaat het zo: hoe meer we van iets hebben, hoe minder we meer van hetzelfde willen.

Dat geldt misschien voor veel, maar niet voor geld, zegt Jeffrey Pfeffer, professor organisatiegedrag aan de Amerikaanse Stanford University. Zeker niet als het om geld gaat dat we verdienen door te werken. Dat concludeert de professor uit eigen onderzoek bij Britse huishoudens naar het belang dat ze hechten aan geld. “Hoe meer we verdienen door te werken, hoe belangrijker we geld vinden.”

Daniel Vasella, gewezen chief executive van het Zwitserse farmabedrijf Novartis, gaf in een interview met het magazine Fortune ooit toe dat zijn toenemend fortuin hem aanzette om zich nog meer over geld zorgen te maken.

Op basis van zijn onderzoek legt Jeffrey Pfeffer een link met de grote ceo-bonussen. “Als we echt een einde willen maken aan overdreven compensaties, moeten we geld behandelen zoals andere verslavende producten, zoals alcohol of nicotine, en zwaar belasten”, zegt hij verrassend.

>

>

>

>