Belg blijft koppig rijden onder invloed
Archiefbeeld Foto: Photo News

Het BIVV is ongerust over de voorlopige resultaten van de BOB-controles rond eindejaar. Daaruit blijkt dat we, ondanks alle waarschuwingen, weer meer rijden onder invloed. ‘De Belg weet dat we controleren, maar doet het toch.’

Uit voorlopige cijfers van de BOB-controles bljkt dat er rond eindejaar meer mensen dronken achter het stuur kropen. Karin Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) maakt zich daarover zorgen op VRT-radio.

‘Algemeen kunnen we stellen dat de Belgen te tolerant zijn voor het rijden onder invloed. De Belg weet dat rijden onder invloed risicovol is, weet dat we controleren, maar stelt het gedrag toch.’

‘Het is een zeer ambigue situatie, maar wel één waar we rekening mee moeten houden als we willen sensibiliseren’, stelt het BIVV, dat wel benadrukt dat het er nog geen definitieve resultaten zijn van de eindejaarscampagne, die nog duurt tot het einde van de maand.

Bij een controle in Brussel bleek afgelopen weekend nog 6 procent van de gecontroleerde bestuurders te diep in het glas te hebben gekeken.