Thuiswerken minder populair?
Foto: jobat.be
Nadat de CEO van Yahoo! Marissa Mayer vorig jaar bekendmaakte dat ze het thuiswerken aan banden zou leggen, volgen steeds meer CEO’s haar voorbeeld.

Zo deelde recent ook Hewlett-Packard mee het thuiswerk te zullen terugschroeven. Nochtans was het idee dat ‘ iedereen overal en op gelijk welk moment zou kunnen werken’ aan een stevige opmars bezig. Nieuwe technologieën laten dit ook toe en initiatieven zoals de jaarlijkse Nationale Thuiswerkdag onderstrepen de talrijke voordelen van deze nieuwe vorm van werken.

Maar organisaties leren natuurlijk uit hun ervaringen en blijkbaar is niet elk bedrijf geschikt voor thuiswerk. Zo benadrukt HP in haar communicatie dat er dringend gewerkt moet worden aan een groter engagement en innovatie. Een betere samenwerking op de werkvloer zou dit moeten bewerkstelligen.

In België

Toch is de kans klein dat Belgische organisaties het thuiswerk massaal zullen afschaffen. Bij bepaalde Amerikaanse bedrijven is het telewerk namelijk de spuigaten beginnen uitlopen. In extreme gevallen zag men bepaalde collega’s soms jaren niet meer. Bovendien hadden heel wat bedrijven simpelweg de kantoorruimte niet beschikbaar en de afstanden zijn vaak groter dan in ons land. Meer dan de helft van onze Belgische klanten stimuleert thuiswerk echter op een doordachte manier en heeft hier positieve ervaringen mee.

>

>

>

>