Jan Hoet weer in ziekenhuis
Foto: Curator Jan Hoet
De Gentse kunstpaus Jan Hoet (77) is in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een hartaanval had gekregen. Volgens zijn zoon is zijn toestand stabiel.

Op weg naar een nachtelijke nierdialyse kreeg Jan Hoet vorige zondag een hartaanval. Hij had nog net de tijd om zijn vrouw te verwittigen en werd meteen in het ziekenhuis opgenomen. 

‘Zijn toestand is stabiel', zegt zijn zoon Jan Hoet jr. 'We houden er de moed in en zien wel hoe hij evolueert, dag na dag. Ook mijn moeder en de dokters zijn positief.'

Het is niet de eerste keer dat Jan Hoet met gezondheidsproblemen kampt. Begin jaren negentig kreeg hij nierkanker. In 2003 spoot een dokter hem te veel contrastvloeistof in voor hij onder de scanner ging, waardoor zijn nier blokkeerde. Sindsdien moet hij drie keer per week naar de nierdialyse. 

In juni 2012 kreeg Hoet een virale infectie op de longen. Hij werd in kunstmatige coma vanuit Hamburg naar België gerepatrieerd. In het UZ Gent evolueerde zijn toestand gunstig en werd Hoet stilaan weer de oude. Eind september 2013 opende hij in Geel een succesvolle expositie rond kunst, mythe en psychiatrie, die gisteren werd afgesloten met ruim 15.000 bezoekers op de teller.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in