Essevee bezorgt Genk nul op vijftien
Skulason kroonde zich met een lage schuiver tot matchwinnaar. Foto: Photo News

Racing Genk blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Nu weer ging het ten onder aan de Gaverbeek. Zulte Waregem was met 1-0 te sterk voor de Limburgers. Voor Mario Been en co is het de vijfde competitienederlaag op rij.

Pas na 12 minuten kwamen de ontevreden Genk-supporters het Regenboogstadion binnengewandeld, teleurgesteld in de prestaties die hun club de afgelopen weken op de mat gebracht had. Zij zagen hoe hun actie voor weinig inspiratie zorgde. Genk, met de jonge Gerkens voor het eerst in de basis, voetbalde voor rust geen enkele kans bij elkaar. Iets waar Zulte Waregem ook niet in slaagde.

Na de pauze zat het spel dan eindelijk op de wagen. Vossen dreigde een eerste keer voor Genk, maar het was aan de overkant dat het openingsdoelpunt viel. Skulason trapte een afgeweken bal voorbij Köteles. Essevee bleef drukken, maar zowel Colpaert als Conté kwamen niet tot scoren. Meer zelfs, het was Genk dat in het slotkwartier nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Monrose, door een slechte controle, en Camus, miraculeus gered door Verboom, vonden het doel niet. 1-0 was de eindstand.

Hoogtepunten

12’: de supporters van Genk doen hun intrede in het Regenboogstadion.

55’: Vossen krijgt de bal toegespeeld van Koulibaly, maar knalt over.

56’: Skulason krijgt wat vrijheid aan de zestien, trapt en ziet zijn schot via een Genks been in het doel verdwijnen.

68’: kEen afgemeten kopbal van Colpaert belandt pardoes op de lat.

71’: Hazard steekt Conté diep, maar die schiet rakelings voorlangs.

72’: Vossen zet Monrose helemaal alleen voor doel, maar die laatste mist zijn controle. Weg kans.

74’: Vossen tikt door tot bij Camus die Bossut omspeelt. De weg naar het doel ligt open, maar de glijdende Verboom redt miraculeus.

90’: Kara devieert een hoekschop nogal onorthodox richting doel. De bal belandt bovenop de deklat.

Te Onthouden

Door deze zege springt Zulte Waregem naar een gedeelde tweede plaats in het klassement, op zeven punten van leider Standard. Genk blijft met nul op vijftien weerloos achter. De Limburgers, nog net op plaats zes, voelen de hete adem van Kortrijk alvast in hun nek.