Hattrick Eto’o bezorgt Chelsea zege in topper
Samuel Eto’o werd de held van de middag. Foto: photo news/Tony O’brien

Chelsea heeft zondag op de 22ste speeldag van de Premier League zonder veel moeite de topper tegen Manchester United gewonnen. Het werd 3-1. Samuel Eto’o werd de held van de dag. De Kameroener scoorde drie keer.

Bij de Blues speelde Rode Duivel Eden Hazard de hele wedstrijd en dat onder het goedkeurende oog van bondscoach Marc Wilmots. Adnan Januzaj mocht dan weer de volle negentig minuten opdraven bij de Red Devils.

Op het kwartier opende Eto’o na een magistrale schijnbeweging de score. Zijn schot kreeg wel de perfecte curve via de voet van Michael Carrick. Net voor rust schoof de topspits eenvoudig de 2-0 binnen. Vijf minuten na de pauze was zijn hattrick een feit. Tien minuten voor affluiten wist Javier Hernandez nog tegen te scoren, maar dat doelpunt was niet meer dan een eerredder. Na een fout op Hazard moest ManU-verdediger Nemanja Vidic in de blessuretijd overigens nog met een rode kaart naar de kant. Door het verlies volgt Manchester United nu al op veertien punten van leider Arsenal. Chelsea blijft derde in de stand op twee punten van de Gunners.