Zes procent van de autobestuurders in Brussel had glaasje te veel op
Foto: Photo News

Van de 1.640 personen die tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur in en rond Brussel onderworpen werden aan een alcoholcontrole, hadden 98 mensen (5,9 procent) te veel gedronken. Dat meldt Kaatje Natens, woordvoerster van de federale politie, zondagmiddag.

Voor de actie werden 170 politieagenten ingezet van verschillende politiediensten. Ze controleerden op meer dan 15 plaatsen in en rond Brussel. Ook de douane en de Cel Taxi van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest namen deel.

Van de 98 personen die te veel gedronken hadden, bliezen 67 mensen positief. Vijfenveertig mensen moesten de wagen 6 uur aan de kant laten staan, 22 rijbewijzen werden ingetrokken, zegt de woordvoerster. De politie heeft ook twee bloedproeven afgenomen. Eén bestuurder, een 28-jarige vrouw, reed rond met 2,76 promille alcohol in het bloed.

‘Vrij hoog’

Volgens Patrick Feys, commissaris van de federale politie, ligt het aantal personen dat te veel gedronken had “opnieuw vrij hoog”.

De politie en de douane stelden tijdens de controles ook verschillende andere inbreuken vast. Zo waren er vijf inbreuken in verband met de verzekering, droegen negen mensen geen gordel, waren drie wagens niet in orde met de technische controle en waren dertien voertuigen niet correct ingeschreven. Er werden ook 84 pv’s uitgeschreven voor te snel rijden.