Madonna excuseert zich voor ‘n-woord’
Madonna met haar dochter Lourdes en haar zonen Rocco en David. Foto: AP

De Amerikaanse ‘queen op pop’ Madonna kreeg dit weekend kritiek voor haar woordkeuze in een bericht op de sociale netwerksite Instagram. #disnigga bleek achteraf gezien niet de beste hashtag, gaf ze toe.

Het was een foto van haar boksende zoon Rocco Ritchie (13) die vrijdag op Instagram voor ophef zorgde. Geheel volgens de regels van de sociale media zette Madonna daar een hashtag bij: #disnigga. Dat vonden haar 1,1 miljoen volgers op Instagram allesbehalve politiek correct.

‘Vergeef me’, excuseerde Madonna zich een dag later. ‘Het spijt me als ik iemand heb gekwetst met het ‘n-woord’. Het was bedoeld als een liefkozende term voor mijn zoon die blank is. Ik begrijp dat het een provocerend woord is en ik wil me excuseren als het mensen het verkeerde beeld heeft gegeven.’

Nochtans had Madonna eerst een nog meer provocerende boodschap gepost op Instagram, ter vervanging van de foto van haar zoon. Die begon met: ‘Oké, laat mij opnieuw beginnen.’ Maar zaterdagmiddag verdween die boodschap dan toch, en kwam Madonna met een publieke verontschuldiging.

Rocco, de zoon van Madonna met de regisseur Guy Ritchie, is blank net als haar oudste dochter Lourdes, maar Madonna heeft ook twee zwarte kinderen, geadopteerd uit Malawi: David en Mercy.