Vercauteren en Mechelen bezorgen Anderlecht kater
Benjamin Mokulu bezorgde Vercauteren meteen zijn eerste driepunter. Foto: BELGA

Franky Vercauteren heeft zijn debuut als coach van KV Mechelen niet gemist. De gewezen coryfee van Anderlecht stuwde de Maneblussers naar een 2-1-zege tegen Anderlecht. Door de zege klimt Mechelen uit de degradatiezone.

Een sterk startend Anderlecht werd al na twee minuten beloond voor haar inspanningen. Bruno zette een knappe actie op langs links en vond het hoofd van Andy Najar. De Hondurees kopte staalhard zijn eerste van het seizoen binnen. Mechelen leek even aangedaan, maar knokte zich langzaam aan weer in de wedstrijd. Vooral Benjamin Mokulu toonde zich erg bedrijvig.

Op het halfuur werd de lichte druk van Mechelen dan ook beloond. Debutant Kosanovic zag zijn vrije trap gekeerd door Silvio Proto waarna De Petter in de rebound de gelijkmaker tegen de touwen schoot. De Anderlecht-doelman ging allesbehalve vrijuit en werd nog geen tien minuten later naar de kant gehaald wegens een knieblessure. De 19-jarige Davy Roef mocht zo zijn debuut maken en zag vlak voor rust hoe Destorme nog de paal trof met een mooie kopbal.

Na de pauze kende Mechelen wel geluk. Trajkovski mocht alleen op doel afgaan, maar zag zijn poging gestuit worden door de paal. In de rebound was Destorme wel doeltreffend. 2-1 dus voor Mechelen. Het slotoffensief van Anderlecht, Cyriac kopte nog tegen de paal, mocht niet meer baten.

Hoogtepunten

2’: Knappe actie van Bruno die het hoofd van Najar vindt. De Hondurees scoort zijn eerste van het seizoen.

12’: MBenjamin Mokulu kan met een harde knal Proto niet verrassen.

30’: Nieuwkomer Milos Kosanovic trapt een vrije trap op de vuisten van Silvio Proto. In de rebound is Steven De Petter er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de touwen te jagen.

39’: Proto moet naar de kant met een knieblessure. De 19-jarige Davy Roef mag zo zijn debuut maken in de Jupiler Pro League.

45’: David Destorme zet zijn hoofd tegen de bal, maar treft de paal.

53’: Aleksandar Trajkovski staat oog in oog met Roef, maar raakt niet voorbij de debutant.

57’: Trajkovski mag nog eens alleen op doel afgaan, maar raakt nu de paal. In de rebound is Destorme wel doeltreffend.

90’: Cyriac kopt de bal erg knap naar de hoek, maar treft de paal. Pech voor Anderlecht.

Te onthouden

Door de overwinning springt Mechelen naar de elfde plaats, vier punten boven de degradatiezone. Anderlecht laat door deze nederlaag de kans liggen om alleen tweede te worden. Leider Standard telt zo al zeven punten voorsprong op nummers twee Anderlecht en Club Brugge.