Nys pakt twee op twee dit weekend
Na Zonnebeke schrijft Nys ook Leuven op zijn naam. Foto: PHOTOPRESS.BE

Sven Nys heeft de Soudal Classics-manche in Leuven gewonnen. De wereldkampioen ontdeed zich in de slotronde van Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Nys was zaterdag in Zonnebeke ook al de beste.

Het was Tom Meeusen die furieus van start ging. Op het einde van de eerste ronde klitte alles opnieuw samen en kregen we een kopgroep met tien renners. Deze zou nog aandikken tot twaalf man. Voor Tom Meeusen ging het allemaal te traag. Hij versnelde opnieuw en kon zo een tijdlang alleen op kop rijden.


Op vijf ronden van het einde brachten Sven Nys en de Duitser Philip Walsleben het groepje van tien man sterk opnieuw bijeen. Het signaal voor Tom Meeusen om weer een speldenprik uit te delen. Sven Nys repte zich, net als Kevin Pauwels, naar Meeusen zodat we op vier ronden van het einde drie leiders kregen.


Vooraan werd er slag om slinger gedemarreerd. Op drie ronden van de finish draaide Kevin Pauwels de gashendel volledig open. Sven Nys loerde naar Tom Meeusen maar die reed de kloof niet dicht. Toen iedereen dacht dat de vogel was gaan vliegen, sloten Nys en Meeusen plotseling voorin weer aan. Dat trio ging ook de slotronde in. Tom Meeusen kreeg af te rekenen met een lekke achterband en werd alle winstkansen ontnomen. Nys versnelde daarop en kwam nooit meer in de problemen.