Bijna 30 gewonden bij explosies in Thailand
Foto: EPA

In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn zondag bij twee explosies en schoten op een protestsite minstens 28 mensen gewond geraakt. Dat is bij de hulpdiensten vernomen.

De ontploffingen waren aanvankelijk toegeschreven aan granaten. Ze deden zich voor aan het Overwinningsmonument, een van de zeven sites die door de protestbeweging zijn bezet.

Volgens een eerste balans van het hulpcentrum Erawan is minstens één persoon door kogels gewond. Onder de gewonden zou een journalist van de krant Post Today zijn. Zeker zeven mensen zijn zwaargewond, aldus Sunai Phasuk van het lokale kantoor van Human Rights Watch (HRW).

In een optocht van manifestanten vond ook een ontploffing plaats. Daarbij vielen één dode en een veertigtal gewonden. Tot dan waren de protesten meestal vreedzaam. De betogers en de politie houden elkaar verantwoordelijk voor de ontploffing en andere gewelddadige incidenten.

Wekenlang betogen al tienduizenden mensen tegen de regering in Bangkok. Sinds enkele dagen bezetten ze ook meerdere kruispunten. Zij wrijven de regering corruptie aan. De manifestanten eisen dat eerste minister Yingluck Shinawatra met haar regering aftreedt.