De Buyst dicht bij eindzege in Wereldbeker omnium
Foto: BELGA

Jasper De Buyst staat heel dicht bij eindwinst in de Wereldbeker omnium. In Guadalajara, waar momenteel de laatste manche van die Wereldbeker wordt afgewerkt, staat De Buyst na drie van de zes onderdelen op de vierde plaats, op amper twee punten van een leidend drietal met Jonathan Dibben, Tirian McManus en Thomas Boudat.

Luke Davison, in de stand van de Wereldbeker tweede achter De Buyst, is er niet bij in Mexico. Zo moet de Relegemnaar vooral rekening houden met Tim Veldt. De explosieve Nederlander deed het zoals verwacht beter op de baanronde, maar De Buyst antwoordde met een knappe tweede plaats in de puntenkoers. Dat bracht hem zelfs aan de leiding. Over zijn achtste plaats in de afvallingskoers was De Buyst vervolgens niet tevreden. Veldt ging er echter nog veel vroeger uit, zodat de eindzege in de Wereldbeker zo goed als binnen is.

Bij de vrouwen staat Kelly Druyts na drie onderdelen op de negende plaats. Vooral in de puntenkoers deed ze het met een vierde plaats goed.

In de individuele achtervolging voor mannen werd de nog steeds niet van ziekte herstelde Kenny De Ketele vervangen door de amper negentienjarige Niels Vanderaerden. Met een tijd van 4:40.161 werd hij zestiende in de kwalificaties. De Nederlander Jenning Huizenga versloeg in de finale de Argentijn Mauro Agostini.