Dennis Rodman opgenomen in afkickcentrum
Foto: REUTERS

De voormalige basketbalster Dennis Rodman laat zich behandelen voor een alcoholprobleem. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd. De aankondiging volgt enkele dagen nadat Rodman uit Noord-Korea is teruggekeerd.

De voormalige NBA-speler heeft zich enkele dagen geleden vrijwillig in een afkickcentrum laten opnemen, zegt manager Darren Prince.

Deze week is Rodman uit Noord-Korea teruggekeerd waar hij een galawedstrijd hield ter ere van de verjaardag van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Tijdens zijn bezoek veroorzaakte hij controverse met enkele uitspraken over een Amerikaans-Koreaanse missionaris die in het geïsoleerde land gevangen zit. Hij suggereerde dat Kenneth Bae zijn gevangenschap enkel aan zichzelf te danken had.

Later excuseerde de excentrieke Rodman zich. ‘Het was een erg gestresseerde dag’, zei hij. ‘Mijn dromen van basketbaldiplomatie vielen uit elkaar. Het is geen excuus, maar toen het interview plaatsvond, was ik overstuur. Ik was overweldigd.’

Rodman verkeert al geruime tijd op zeer goede voet met basketbalfan Kim Jong-un. Hij was al een paar keer eerder in Noord-Korea geweest.