Ivanovic mept topfavoriete Serena Williams uit toernooi
Foto: Photo News
Vijfvoudig winnares Serena Williams (WTA 1) is gesneuveld in de achtste finales van de Australian Open. De Amerikaanse werd in drie sets uit het toernooi gemept door de Servische Ana Ivanovic (WTA 14): 4-6, 6-3 en 6-3. Williams vertelde na het verlies dat ze bijna forfait had gegeven voor de wedstrijd wegens een rugblessure die haar al enkele dagen parten speelt.

Voor Ivanovic was het de allereerste zege tegen Serena Williams in haar carrière. De stunt kwam tot stand in 1 uur en 56 minuten.

Williams kan dus geen vervolg breien aan haar recordaantal overwinningen op het Australische grandslamtoernooi. Het Amerikaanse topreekshoofd boekte in de vorige ronde haar 61ste zege op de Australian Open en deed daarmee beter dan de Australische legende Margaret Court, die op 60 overwinningen bleef steken. Williams won de Australian Open al vijf keer (‘03, ‘05, ‘07, ‘09 en ‘10).

'Tot het uiterste geknokt'

'Het scheelde niet veel of ik had niet gespeeld. Maar ik ben trots dat ik de voorbije dagen heb doorgebeten', verklaarde de jongere zus van Venus. Volgens haar coach Patrick Mouratoglou beslisten Serena pas een half uur voor de match dat ze op het terrein zou verschijnen. 'Ze blesseerde zich aan de rug op training. Het is een mirakel dat ze in de derde ronde Hantuchova kon verslaan.'

Ondanks de kwetsuur ging Serena toch vol voor de overwinning. 'Het is niet zo dat ik de match heb weggegeven. Ik heb tot het uiterste geknokt vandaag. Maar ik kon gewoon niet bewegen zoals ik normaal doe. Ik heb fouten gemaakt die ik al enkele jaren niet meer had gemaakt. Ik weet dat ik veel beter kan dan vandaag. Ik kan tien keer beter.'