Charleroi gered, OHL in nauwe schoentjes
Foto: belga
Na een 2-0 zege tegen OHL lijken de Karolo's nu al zeker van een verlengd verblijf in de Jupiler League. De thuisploeg had gedurende de hele match het meeste balbezit, maar sprong daar quasi heel de match slordig mee om.

Pas in de slotfase sloeg Gnohere toe, met dank aan Bailly. In blessuretijd maakte Kebano er nog 2-0 van, Charleroi is zo goed als zeker van de redding. Door de zege van W.-Beveren zakt OHL naar de weinig benijdenswaardige 15de plaats. Volgende week wacht Zulte-Waregem...

Hoogtepunten

7' - Een blessure voor David Pollet, de goaltjesdief van Charleroi kan niet verder, Thiaré komt in de plaats van Pollet.

11' - Nog maar net op het veld en al bijna een goal. Thiaré kan net niet bij een voorzet.

31' - Van Eenoo verstuurt een fraaie diepe bal, maar een verdediger van Charleroi gooit er zich nog tussen. 

43' - Gislason krijgt een directe rode kaart. OH Leuven moet met een man minder verder. Stevige tackle, maar houdt zich eigenlijk in. Hard verdict voor OHL.

47' - De scheidsrechter heeft het nu helemaal verkorven voor OHL. Bailly haalt Thiaré neer in de zestien. Penalty voor de Zebra's, maar Kebano besluit op de paal. Weg unieke kans voor de thuisploeg.

71' - Thiaré krijgt een directe rode kaart. Charleroi moet met een man minder verder.
Hij ging veel te hoog met zijn voet in duel. Karel Geraerts is het slachtoffer en bloedt fel.
 

80' - Beste kans voor OHL van deze partij. 'El Toro' besluit in het zijnet.

84' - Gnohere straft een blunder van bezoekend doelman Bailly af. Bailly onderschepte een diepe bal, maar controleerde die slecht. Gnohere mocht voor een leeg doel binnen trappen.

93' - Fraaie goal van Kebano, hiermee maakt hij zijn gemiste strafschop goed.

Te onthouden

Ronny Van Geneugden stond voor de winterstop onder druk, maar verschuivingen in zijn technische staf moesten het de Limburger makkelijker maken de degradatiestrijd zonder zorgen aan te pakken. Benieuwd of dat blijft nu OHL op een degradatieplaats staat.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!