Lokeren heeft geen kind aan Cercle Brugge
Foto: belga
Lokeren kwam tegen Cercle Brugge al snel op voorsprong, maar dat bleek geen aanzet tot een spectaculaire eerste helft. Enkel in het laatste kwartier kregen de supporters met onder andere twee pogingen tegen het doelhout en een mogelijke strafschopfout op Buyl waar voor hun geld.

Cercle domineerde het eerste kwartier van de tweede helft, en mede dankzij de inbreng van Uchebo hing de gelijkmaker in de lucht. Lokeren herstelde gaandeweg echter het evenwicht, en Cercle kwam steeds minder in de buurt van Copa. De 0-2 van Harbaoui deed de boeken toe, en diens tweede treffer was er eentje voor de statistieken, Lokeren speelde een volwassen wedstrijd in het Jan Breydelstadion en staat weer wat dichter bij Play Off 1.

Hoogtepunten

6'  - De eerste kans levert meteen de eerste goal op! Vanaken kopt een gemeten voorzet van De Pauw binnen. Zijn zevende van het seizoen!

14' - Cercle speelt wat hoger en probeert Lokeren vast te zetten. Kansen heeft het nog niet opgeleverd, balbezit des te meer.

28' - Van Roose trapt goed vanuit de tweede lijn, maar de bal gaat via Copa tegen de paal. Cercle krijgt de hoekschop echter niet.

33' - Vanaken vindt Overmeire aan de tweede paal, en die legt de bal goed terug. N'Diaye is echter sneller bij de bal dan Dutra en ontzet. Daar komt Cercle goed weg.

38'  - Buyl wordt licht in de rug geduwd op een voorzet van Kabananga en heel Cercle wil een strafschop. Niet onbegrijpelijk....

44' - Een banaanschot van Overmeire strandt op de lat. Mooie poging!

64' - Dutra kan alleen op Delle af, omspeelt de doelman ook, maar geraakt vervolgens niet voorbij de goed teruggekeerde N'Diaye.

65' - Vanaken ontdoet zich met een schitterende zaalvoetbalbeweging van twee Cercle verdedigers. Een technisch hoogstandje als bewijs van zijn klasse.

84' - Harbaoui beslist de wedstrijd met een laag schot: 0-2.

92' - Harbaoui legt de derde van de avond nog in het mandje! Een staaltje opportunisme van de Tunesiër.

Te onthouden

Hamdi Harbaoui leek lange tijd op weg naar de uitgang, maar lijkt zijn kop te hebben leeggemaakt en weer volledig te focussen op Lokeren. Een goede zaak voor de Waaslanders.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!