Feest op de Freethiel
Foto: photonews
Na een duidelijke 4-1 zege tegen Bergen doet Waasland-Beveren in de strijd om het behoud een goeie zaak. Het wipt over OH Leuven naar de 14de plaats. Bergen kwam na een kwartier op voorsprong, maar daarna was het min of meer al W.-Beveren wat de klok sloeg.

Veselinovic werd de man van de match met drie doelpunten. Ook zijn spitsbroeder Demjan liet zich niet onbetuigd en toonde (eindelijk) eens dat hij het niveau aankan. W.-Beveren boekt negen op negen en komt zo op de 14e plaats. Voor Bergen lijkt play-off 3 niet meer te vermijden. 

Hoogtepunten

9'  - Eerste bal tussen de palen van de thuisploeg. Trickovski neemt de bal aan en trapt met links op doel. De bezoekende doelman gaat goed plat.

14' - Dusenne scoort voor Bergen. Hij kopt een corner van Matthijs ongedekt binnen. Bergen op 0-1 op de Freethiel.

20' - Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Veselinovic verschijnt alleen voor Saussez, maar die pareert het schot.

32' - De boomlange Veselinovic pits lukt zijn vijfde van het seizoen. Een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg. Veselinovi tikt een corner binnen.

38' - De scheve situatie voor de thuisploeg is helemaal recht gezet. Goeie actie van Demjan die voorzet en Veselinovic vindt, die maar binnen te koppen heeft.

59' - Nummer drie van de avond voor Dalibor Veselinovic! Waasland-Beveren leidt met 3-1. Veslinovic kopt een goed aangesneden vrije trap van Henkens binnen.

73' - Demjan scoort voor Waasland-Beveren. De Slovaak scoort in de rebound nadat Saussez een poging van Veselinovic had gepareerd.

Te onthouden

Waasland-Beveren kon voor de winterstop met alle moeite van de wereld niet winnen, maar vanavond scoorde het meteen vier keer en geeft het de rode lantaarn door aan OH Leuven.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!