Ook vernieuwd AA Gent kan nederlaag niet afwenden
Foto: belga
De wedstrijd in de Ghelamco Arena leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar de ingevallen Stijn De Smet besliste daar in extremis anders over. AA Gent bracht doorgaans het betere voetbal, maar het waren toch de bezoekers die de beste kansen versierden.

De winst van Kortrijk kan dus moeilijk onverdiend noemen. Al had ook iedereen er vrede mee genomen als het doelpunt aan de andere kant was gevallen. Een nieuwe opdoffer voor de Buffalo's die hun hoop op Play-off 1 nu definitief mogen opbergen.

Hoogtepunten

7' - De thuisploeg neemt het initiatief en probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het levert meer balbezit op, maar voorlopig nog geen doelkansen

16' - Raman vertrekt randje buitenspel en kan alleen richting Sels. Hij trapt de bal beheerst naast de doelman, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd.

26'  - Oussalah krijgt enorm veel tijd en ruimte aan de tweede paal. Hij heeft moeite met de controle en knalt de bal dan voorlangs.

31' - Een hoge bal vanop de Kortrijkse linkerflank gaat iedereen voorbij en komt tot bij Santini. Asara gaat met gestrekt been naar de bal en krijgt geel.

41' - Asare gooit de bal in het pak en Keet springt in de rug van Habibou. Heel het stadion ziet een strafschop. Enkel Vanbecelaere heeft het anders gezien en wuift het protest weg. Hier komt Kortrijk goed weg.

56' - Habibou haalt uit van ver. Keet duikt de bal uit de hoek. Het publiek voelt dat er meer in zit en gaat achter de ploeg staan.

57'  - Santini wordt in de zestien in de rug gelopen door Lepoint. Maar ook hier ziet Vanbecelaere geen strafschop in.

78'  - Milicevic zet voor na een open boekje voor Soumahoro. Keet kan redden aan de eerste paal, net voor de aanstormende Habibou.

82'  - Oussalah trapt de perfekte voorzet naar de tweede paal. Raman pakt de bal in één tijd op de slof, maar hij trapt hoog over.

90+3'  - Wat niemand nog zag aankomen gebeurt dan toch. Balverlies van Nahayo leidt in diepe blessuretijd nog tot een Kortrijkse aanval. Stijn De Smet twijfelt niet en schuift de bal onder Sels.

Te onthouden

AA Gent mag dan wel net vijf nieuwe aanwinsten hebben voorgesteld, de Buffalo's betalen nog altijd de prijs voor fouten in het tussenseizoen. Play-off 1 in de Ghelamco Arena lijkt verder weg dan ooit, KV Kortrijk doet dankzij ex-Gentspeler De Smet een gouden zaak tegen een rechtstreekse concurrent.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!