Club Brugge geeft zege weg in slotminuten
Foto: photonews
Club Brugge is niet goed begonnen aan 2014. Het slikte in blessuretijd de 1-1 gelijkmaker tegen Lierse. In de eerste helft was de thuisploeg het gevaarlijkst. Bourabia kon niet scoren. Vlak na de pauze sloeg de Brugse motor eindelijk aan en dat loonde. Met een heerlijk afstandsschot van Vazquez werd het 0-1.

Nieuwe opdoffer voor Club

De bezoekers lieten meermaals de 0-2 liggen en zo bleven de Pallieters in de match.

In de tweede minuut van de blessuretijd sloeg invaller Hazurov toe. Zijn afgeweken schot liet Ryan kansloos. De Bulgaar was vlak daarna nog dicht bij de winning goal, maar zijn poging ging rakelings naast. Preud'homme kon zijn woede/frustratie niet bedwingen en verdween dan maar naar de kleedkamer.

In de stand ziet blauw-zwart de achterstand op leider Standard nu al oplopen tot 7 punten, Anderlecht en Zulte Waregem kunnen morgen profiteren. Door de zege van Waasland-Beveren ziet Lierse ondanks het fel gevierde punt de degradatiestreep naderen tot op 2 punten.

 Hoogtepunten

5' - Lierse krijgt een hoekschop en dan krijgen we een merkwaardig tafereel. Vijf thuisspelers gaan ter hoogte van de doellijn staan en krijgen allen een persoonlijke bewaker. Veel volk in de kleine rechthoek. De hoekschop levert echter niets op.

8' - De Bock stopt Losada foutief af en mag het meteen gaan uitleggen bij scheids Lardot. Die houdt het op een laatste waarschuwing.

20' - Vorig jaar scoorde hij twee keer tegen Club op het Lisp, nu was hij er weer dicht bij. De middenvelder neemt een voorzet meteen op de slof, het vluchtschot zoeft maar net over de Brugse kooi.

25' - Hoefkens krijgt een boulevard aan ruimte en probeert het vanop zo'n dertig meter. Het vizier van de ex-Bruggeling staat nog niet op scherp.

32' - De winger pakt uit met zijn handelsmerk. Hij snijdt vanop rechts naar binnen en wil vervolgens de bal in de verste hoek krullen. Dat is buiten Berezovskyi gerekend.

35' - Vadis krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied. Hij schiet niet meteen maar doet wel een paar kapbewegingen. Hij probeert het dan uiteindelijk toch, het schot gaat over en naast.

47' - Gudjohnsen duikt het gat in en tikt de bal voorbij de uitgekomen Berezovskyi. Het leer hobbelt tergend langzaam naast. Maar de fase wordt afgevlagd voor buitenspel.

51' - Wat een pareltje van Victor Vazquez. Vadis met de slimme voorzet. De Spanjaard neemt de bal aan, laat hem één keer stuiten en jaagt hem vervolgens binnen vanop zo'n vijfentwintig meter: 0-1.

53' - De rust heeft wonderen gedaan voor Club Brugge. Gudjohnsen haalt de trekker over. Zijn overhoeks schot gaat maar rakelings naast.

61' - Snelle uittrap van Ryan. Lestienne gaat met de bal aan de haal en dolt met Jääger en haalt verwoestend uit. Zijn knal is net niet gekadreerd.

68'  - Bourabia zet Ryan aan het werk. De Australiër heeft de nodige moeite met het botsende schot, gelukkig voor hem werkt Engels het gevaar weg.

78' - Bijna tweede wereldtreffer voor Vazquez: zijn vlam gaat net naast de verste paal buiten.

79' - Bijna was het over en uit voor de thuisploeg. Lestienne heeft de 0-2 aan de voet maar Berezovksyi redt de meubelen.

80' - Terwijl het zonet 0-2 had kunnen staan, had het evengoed 1-1 kunnen zijn. Bourabia met de knappe draaibeweging, maar hij schiet daarna van dichtbij hoog over.

84' -  Met een ultieme kattensprong houdt Ryan van de gelijkmaker. De voorzet was van Vercauteren, de kopbal van Swinkels.

90+1'  - Lestienne weigert de match in een definitieve plooi te leggen. Hij knalt naast, maar had altijd moeten afleggen naar Sobota.

90+2' - Wat een domper voor Club Brugge. Swinkels tikt tot bij Hazurov. Zijn schot gaat via een Brugse voet binnen, voorbij een kansloze Ryan. Preud'homme is ziedend: 1-1.

90+3'  - Club Brugge ontsnapt aan de nederlaag. Watt met een nummertje op rechts. Hazurov met het hakje, de bal gaat centimeters naast.

90+5' - Preud'homme kan zijn woede niet bedwingen en vertrekt al voor affluiten naar de kleedkamer.

Te onthouden

Na de pijnlijke nederlaag tegen Waasland-Beveren een nieuwe opdoffer voor Club Brugge, dat geen geslaagde repetitie houdt voor de topper op het veld van Anderlecht volgende week.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!