JPL. Standard winnaar van het weekend
Standard is de winnaar van het weekend. Foto: PhotoNews
Op de eerste speeldag na de winterstop is Standard de winnaar van het weekend gebleken. De Rouches wonnen, terwijl het naaste achtervolgers Club Brugge en Anderlecht punten zag laten liggen. De Luikenaars staan nu al zeven punten los.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Essevee duwt Been richting exit

Niet Thorgan Hazard, maar wel Olafur Skulason kroonde zich tot meest opvallende Essevee-speler tegen Genk. De Ijslander scoorde iets na de pauze de enige treffer van de wedstrijd. Voor Genk, dat het laatste kwartier nog een aantal goede mogelijkheden onbenut liet, betekent dit de vijfde competitienederlaag op rij. Zulte Waregem springt dankzij deze zege naar een gedeelde tweede plaats in het klassement.

Vercauteren legt Anderlecht over de knie

Franky Vercauteren heeft zijn terugkeer in de Jupiler Pro League niet gemist. Met Mechelen won hij meteen van zijn grote liefde Anderlecht. Het werd 2-1. Andy Najar bracht paars-wit al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar twee rebounddoelpunten van De Petter en Mununga bezorgden de thuisploeg de drie punten. Mechelen kruipt met deze zege uit de degradatiezone, Anderlecht ziet Standard steeds verder uitlopen.

Club laat zege liggen in blessuretijd

Club Brugge is niet goed begonnen aan 2014. Het slikte in blessuretijd de 1-1 gelijkmaker tegen Lierse. In de eerste helft was de thuisploeg het gevaarlijkst. Bourabia kon niet scoren. Vlak na de pauze sloeg de Brugse motor eindelijk aan en dat loonde. Met een heerlijk afstandsschot van Vazquez werd het 0-1.

De bezoekers lieten meermaals de 0-2 liggen en zo bleven de Pallieters in de match.
In de tweede minuut van de blessuretijd sloeg invaller Hazurov toe. Zijn afgeweken schot liet Ryan kansloos. De Bulgaar was vlak daarna nog dicht bij de winning goal, maar zijn poging ging rakelings naast. Preud'homme kon zijn woede/frustratie niet bedwingen en verdween dan maar naar de kleedkamer.

Nieuwe nederlaag voor vernieuwd AA Gent

De wedstrijd in de Ghelamco Arena leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar de ingevallen Stijn De Smet besliste daar in extremis anders over. AA Gent bracht doorgaans het betere voetbal, maar het waren toch de bezoekers die de beste kansen versierden.

De winst van Kortrijk kan dus moeilijk onverdiend noemen. Al had ook iedereen er vrede mee genomen als het doelpunt aan de andere kant was gevallen. Een nieuwe opdoffer voor de Buffalo's die hun hoop op Play-off 1 nu definitief mogen opbergen.

Geen kind aan Cercle

Lokeren kwam tegen Cercle Brugge al snel op voorsprong, maar dat bleek geen aanzet tot een spectaculaire eerste helft. Enkel in het laatste kwartier kregen de supporters met onder andere twee pogingen tegen het doelhout en een mogelijke strafschopfout op Buyl waar voor hun geld.

Cercle domineerde het eerste kwartier van de tweede helft, en mede dankzij de inbreng van Uchebo hing de gelijkmaker in de lucht. Lokeren herstelde gaandeweg echter het evenwicht, en Cercle kwam steeds minder in de buurt van Copa. De 0-2 van Harbaoui deed de boeken toe, en diens tweede treffer was er eentje voor de statistieken, Lokeren speelde een volwassen wedstrijd in het Jan Breydelstadion en staat weer wat dichter bij Play Off 1.

Feest op de Freethiel

Na een duidelijke 4-1 zege tegen Bergen doet W.-Beveren in de strijd om het behoud een goeie zaak. Het wipt over OHL naar de 14e plaats.  Bergen kwam na een kwartier op voorsprong, maar daarna was het min of meer al W.-Beveren wat de klok sloeg.

Veselinovic werd de man van de match met drie doelpunten. Ook zijn spitsbroeder Demjan liet zich niet onbetuigd en toonde (eindelijk) eens dat hij het niveau aankan. W.-Beveren boekt negen op negen en komt zo op de 14e plaats. Voor Bergen lijkt play-off 3 niet meer te vermijden.

Charleroi gered, OHL in nauwe schoentjes

Na een 2-0 zege tegen OHL lijken de Karolo's nu al zeker van een verlengd verblijf in de Jupiler League. De thuisploeg had gedurende de hele match het meeste balbezit, maar sprong daar quasi heel de match slordig mee om.
Pas in de slotfase sloeg Gnohere toe, met dank aan Bailly. In blessuretijd maakte Kebano er nog 2-0 van. Door de zege van W.-Beveren zakt OHL naar de weinig benijdenswaardige 15de plaats. Volgende week wacht Zulte-Waregem ...

Batshuayi en De Camargo schieten Standard voorbij KV Oostende

In de eerste wedstrijd na de winterstop won Standard met 2-0 van KV Oostende. Michy Batshuayi opende de score voor rust vanuit buitenspel, Igor De Camargo verdubbelde de score in de tweede helft met een prachtig doelpunt.