Standard klopt KVO in eerste wedstrijd na winterstop
Foto: BELGA

In de eerste wedstrijd na de winterstop in de Jupiler Pro League heeft Standard met 2-0 gewonnen van KV Oostende. Michy Batshuayi opende de score voor rust vanuit buitenspel, Igor De Camargo verdubbelde de score in de tweede helft met een prachtig doelpunt.

Standard probeerde de kustploeg meteen bij de keel te grijpen, maar die waren weinig onder de indruk. Fred Vanderbiest had een systeem uitgedokterd gebaseerd op de snelle tegenaanval en dat loonde. Oostende speelde goed georganiseerd en kwam bij balverovering met heel veel volk op Kawashima afgestormd. En dat leverde een aantal kansen op die echter door Canesin de nek werden omgewrongen. Eerst maakte hij de verkeerde keuze bij een vier tegen twee voordeelsituatie en daarna schoot hij van kortbij veel te slap in en zelfs naast. Nochtans zou hij bij afwezigheid van Berrier de ploeg op sleeptouw moeten nemen.

Een halfuur lang had KVO alles onder controle, maar dan kreeg Standard hulp van de leiding. Eerst zag de lijnrechter het buitenspel van Batshuayi niet en daarna liet ook ref Colemont doorspelen toen diezelfde Batshuayi de bal uit de handen van de goed uitgekomen Ovono tikte om zijn vijftiende van het seizoen te scoren.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Buyens veroverde echter na 70 minuten de bal en spleet de verdediging van Oostende open. Voor De Camargo was het een koud kunstje om alleen voor de ingevallen Kudimbana de 2-0 aan te tekenen. Dit was meteen de eindstand.

Standard loopt in het klassement voorlopig zeven punten uit op eerste achtervolger Anderlecht. De Luikenaars totaliseren 51 punten. Oostende blijft elfde met 22 punten.

Hoogtepunten

5' - Ondanks een halfuur opwarmen is Batshuayi er blijkbaar niet in geslaagd om het juiste schoeisel te kiezen. Hij moet wisselen.

11' - Een splijtende pass van Mpoku brengt Buyens in een kansrijke positie. Brillant doorziet het gevaar en steekt er tijdig een voetje tussen.

16' - Fernando Canesin speelt een counter slecht uit. De bezoekers waren nochtans met vier spelers tegen maar twee verdedigers.

21' - Het publiek van Standard schreeuwt al twee keer om een penalty. Het lijkt dat de volgende keer de bal op de stip zal gaan.

37' - Michy Batshuayi scoort voor Standard. De topscorer mag doorgaan vanuit buitenspelpositie en kan in twee keer Ovono passeren. De Oostendse doelman heeft bij de tweede fase ook een hand op de bal en het lijkt er dus op dat het doelpunt dubbel afgekeurd had moeten worden.

38' - Wissel bij Standard. Ronnie Stam komt in de plaats van een geblesseerde Daniel Opare.

42' - Jelle Van Damme kopt een corner richting winkelhaak. De bal gaat via de lat en doelman Ovono niet in doel.

52' - Jordan Lukaku brengt de bal tot bij Canesin. Die bedient Mushekwi, maar die wordt net op tijd afgeblokt.

53' - Doelman Ovono heeft veel last na een tik van YoniBuyens en moet worden vervangen. Hij wordt vervangen door Kudimbana

68' - Kudimbana pakt uit met een knappe redding op een voorzet van Mpoku. De Camargo rekende zich al rijk voor doel.

70' - De Sart snoept de bal af van Siani en Buyens steekt hem meteen diep naar Igor De Camargo. Die omspeelt heel subtiel Brillant en schuift de 2-0 netjes onder Kudimbana.

87' - De spelers lijken zich neer te leggen bij deze tussenstand. Het is wachten op het laatste fluitsignaal.

 Te onthouden

Terwijl de Braziliaan bij KV Oostende (Canesin) zijn dagje niet had en in de aanvangsfase naliet Standard pijn te doen, maakte de Braziliaan van Standard het aan de andere kant wel af: de ingevalle Igor De Camargo toonde met een magistraal tikje voorbij zijn persoonlijke bewaker dat hij samba in zijn lijf heeft.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens!

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!