Dewinter verbroedert met Wilders
Gerolf Annemans, Filip Dewinter, Geert Wilders en partijgenoot Bosma Foto: Twitter @FDW_VB

Filip Dewinter en Gerolf Annemans (Vlaams Belang) lunchten vanmiddag met hun Nederlandse collega Geert Wilders (PVV) in Den Haag. Dat hebben beide partijen laten weten op Twitter. Ze zouden er gesproken hebben over de te vormen extreemrechtse Europese fractie.

Zowel Wilders als Dewinter hadden het vanmiddag blijkbaar erg naar hun zin. ‘Geweldige ontmoeting’, tweette Wilders, kopman van de Partij voor de Vrijheid (PVV). ‘Aangename lunch’, schreef Dewinter op zijn beurt op de sociale netwerksite.

Blijkbaar kwamen de rechtse kopstukken bijeen om de plannen voor een rechtse fractie in het Europees parlement te bespreken. ‘Europees rechts krijgt gestalte...’, liet Dewinter weten op Twitter. Ook in juni vorig jaar kwamen de twee partijen al eens bijeen.

De European Alliance for Freedom (EAF) - een partij die extreemrechtse politici van onder andere Vlaams Belang en Front National verzamelt in het Europees parlement - stelde vorig jaar al een basistekst op om een rechts front te vormen in Europa. Wilders kondigde in dezelfde periode ook een samenwerking aan met het Front National van EAF-voorzitter Marine Le Pen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in