Driejarige Schotse peuter spoorloos verdwenen uit bedje
Foto: BBC

Schotland is in de ban van de verdwijning van de driejarige Mikaeel Kular. Het jongetje werd woensdagavond om 21u in zijn bed gelegd maar was bij het krieken van de dag spoorloos verdwenen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de jongen ontvoerd is, maar de politie houdt alle pistes open.

Mikaeel, een driejarige Schotse peuter met Aziatische ouders, was woensdagavond thuis met zijn moeder en vier broers en zusjes. Omstreeks 21u bracht de moeder van Mikaeel hem naar bed. Toen ze de jongen donderdagochtend uit bed wilde halen, bleek hij spoorloos verdwenen. Een vreselijke samenloop van omstandigheden: de jongen deelt normaal gezien een kamer met zijn tweelingzusje. Voor een keer sliep de jonge Mikaeel alleen.

De politie neemt de verdwijning van de jonge Mikaeel bijzonder ernstig. Er werd een speciaal telefoonnummer opgericht voor tips over de jongen. ‘Er zijn voorlopig nog geen arrestaties of formele aanhoudingen verricht’, zei een woordvoerder van de politie. Donderdag werd op twee kilometer van het huis van Mikaeel een man opgepakt, maar volgens politiebronnen heeft het niks te maken met de zaak. ‘Op dit moment hebben we ook geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel is. De jongen is misschien zelf weggegaan. Maar het is een race tegen de tijd: de jongen is al bijna 24u vermist.’

De politie roept buren op om alle plekken waar de jongen zich zou kunnen schuilhouden, zoals tuinen en loodsen te inspecteren. Intussen wordt ook de kustlijn in de buurt afgezocht.